Indras Dräktighet (A-kull)

 

Onsdag 6/6 2001, Dag 61

  Tempen har börjat gå ner, i morse vid 6.30 var den 37.3, är det nåt på gång. Det visar sig nog :o))

Valplådan står färdig och väntar, men Lydia vill helst vara där matte är, så det blir väl till att parkera sig där när det börjar bli dags.

Lydia verkar ganska obekymrad över den något hispiga matte, som känner sig som en förvirrad människa, detta är värre än att få barn själv......... 

Fredag 1/6 2001, Dag 56

  Har börjat känna fosterrörelser, om det nu heter så på hundar :O)) 

Tempar Lydia morgon och kväll, tempen ligger runt 38 grader så än är inget på gång. 

Det är jobbigt med en stor mage, man orkar ju inte vara med och busa med de andra. Förresten så trivs Lydia bäst med att gå och strosa för sig själv just nu och verkar varken höra eller förstå vad matte säger......

Tisdag 22/5 2001, Dag 46

  Idag märkte Lydia att magen blivit tjock också, under uthuset där katten bajsar  kom hon inte in....... Hoppsan då, kattbajsen får väl va då, matte tyckte det var rätt bra i alla fall.

Har lagt till en länk till webring för goldenkennlar som mental/funkstionsbeskriver sina kullar, vilket är ett av mina mål.

Ska lägga till sida med mitt avelsmål klart beskrivet samt bakgrund till varför jag blivit uppfödare.

Torsdag 17/5 2001, Dag 41

  Magen bara växer och växer och det är 22 dagar kvar. Ska den spricka eller?!

Fick idag informationsblad "Välkommen Goldenvalp" från Goldenklubben att ge till valpköpare. Jobbar samtidigt med ett eget informationsblad med bla matlista och tips till valpköpare, kanske blir det för mycket information på en gång?!

Fredag 11/5 2001, Dag 35

  Idag var vi på Solstadens smådjursklinik och gjorde ultraljud, det är valpar på gång, hur många vågade inte veterinären säga, men det är många....                                           (undrar vad husse säger om det :O)

Vill nu efter konstaterad dräktighet tacka alla som hjälpt mig så här långt;

Marit på Kennel Mandora´s för att vi fått möjligheten att fortsätta det avelsarbete hon påbörjat genom en sån underbar hund som Lydia! Vi skall med stor ödmjukhet göra vårt allra bästa.

Ann-Marie och Björne som hjälpte oss att hitta rätt dag i löpet!

Brit på kennel Chaveni för att vi fick använda James!

Anne-Margret och Berit på kennel Av Vervik för parningshjälpen!

Susanne på kennel Whoopies för all hjälp under planeringstiden!

Maria för allt moraliskt stöd!

Söndag 6/5 2001, Dag 31

  Idag finns kullen ute för valpförmedling via Goldenklubben, den finns också på valplistan på Goldenklubbens hemsida.

Ultraljudstiden är ändrad från den 7/5 till den 11/5, ytterligare fyra dagar att vänta....

Onsdag 2/5 2001, Dag 27

  Har varit och ögonlyst, det gamla intyget gick ut den 1/5, allt helt okey. Det kan vara valpar där inne enligt vet :O) Jättespännande, nu väntar vi bara på det slutliga beskedet efter ultraljudet på måndag den 7/5, finns där bebisar eller??

Tisdag 1/5 2001, Dag 26

  Har beställt tid för ny ögonlysning 2/5 , förra ögonlysningen var gjord den 1/5 2000, samt ultraljud den 7/5. Tycker att det verkar som om dräktighet är på gång..........

Valpköpare börjar ringa, Jättekul men nog det svåraste, man ska ju känna att man säljer valp till rätt människor.

Torsdag 21/4 2001, Dag 15

  Vi har idag varit i Kristinehamn på inofficiell utställning för att ringträna.

Lydia skötte sig alldeles utmärkt och blev BIR, kritiken finns på Lydias sida!

Torsdag 12/4 2001, Dag 6

  Lydia har idag en liten mörk blödning, hjälp, ska det vara så? Efter kontakt med mentorn som förklarar att det troligtvis är löpslutet och helt normalt så lugnas mattes nerver igen.

Ska beställa tid för ultraljud i vecka fyra så än vågar vi inte tro att valpar är på gång:O))

Fredag 6/4 2001, Parningsdag

  Så var det då dags, dag tolv i löpet. Efter att ha konsulterat en mer erfaren uppfödare och testat höglöpet genom att prova med hennes hane så bestämmer vi oss för att det är idag det skall ske.

Reser från hemmet vid 6.10 mot Norska gränsen, är framme i Moss för färjefärd över till Horten vid 8.30. Färja det var spännande att åka, många människor och jättespännande att titta rakt ut på fjorden genom fönstret, social träning för Lydia på hög nivå.....

Väl framme i Sandefjord vid 10-tiden, en promenad med Lydia för att sträcka på benen och kissa sen träffar vi hanen, NUCH Goldstep Browning European, James. Matte tycker han är jättetrevlig och snygg men vad tycker Lydia?? Okey då lite tjusig men bak vill hon inte ha honom.

Med Lite hjälp från erfarna uppfödare som parat besvärliga tikar förut så får vi till en ordentlig parning med hängning i ca 20 minuter. Både Matte och Lydia är helt slut efter bravaderna.

Efter några timmar börjar den 22,5 mil långa hemresan.

Väl hemma igen är vi slut både psykiskt och fysiskt bägge två!! PHU, det gick nog vägen den här gången.

 

Sidorna skapade med Microsoft Frontpage.