Dagbok Indras dräktighet 2006

Fredag 3/2 2006 Dag 61

 

Ja så var det då klart, under loppet av 5 timmar så har vi fått 10 välskapta och jämna valpar, 7 hanar och 3 tikar. Här slutar dagboken för indras dräktighet, vill du följa valparna gå till valpsidan....

Torsdag 2/2 2006 Dag 60

 

Nu har tempen dippat, frågan är om det är nåt på gång eller om det är tillfälligt....

Vill du se stora magen? se här!

Onsdag 1/2 2006 Dag 59

 

Nu är både Matilda och Oscar hemma och är sjuka, gott för hundarna att ha sällskap, tråkigt för barna att de är sjuka.... Annars inget nytt under solen....

Tempkurvan så här långt...

Måndag 29/1 2006 Dag 57

 

I dag har Indra och Ebba varit hemma med lillhusse Oscar som är hemma från skolan och är sjuk... Lite pirrigt har det varit att vara på jobbet och inte kunna "titta" på henne hela tiden :O) Bosse var här en sväng i kväll och Ebba fick leka lite, det var kul!

Tempkurvan så här långt...

Söndag 29/1 2006 Dag 56

 

En härlig söndag med soligt väder och snö. Vi har tillbringat två timmar i skogen en liten bit härifrån, grillades korv. Indra höll sig mest vid brasan (där matte var) och Ebba röjde runt i den djupa snön. Två trötta hundar ligger nu på köksgolvet....Tempen fortfarande samma som igår....

Lördag 28/1 2006 Dag 55

 

Matlusten är inte på topp, Indra rynkar mest på näsan åt det mesta vi bjuder henne på, vaniljyoughurt kan gå.... Ebba däremot äter med glädje och väntar gärna bredvid mammas skål ifall hon lämnar nåt kvar :O) Tempen ligger stadigt strax under 38 grader.

Klinkerplattorna börjar komma på plats i valprummet, det blir så fint.

Fredag 27/1 2006 Dag 54

 

Ännu en dag till ända, nu ligger hela helgen framför oss. Indra har ett visst stönande ljud om hon ligger "fel" det klämmer väl både här och där. Magen blir mer och mer spänd och man kan tydligt känna an massa rörelser från valparna.

Torsdag 26/1 2006 Dag 53

  Här är en ny bild på tjocka magen, det är inte helt enkelt att springa nu kan vi berätta :O)

Onsdag 25/1 2006 Dag 52

  Idag har vi börjat tempa Indra, 37,85 var morgontemp, normalt. Matlusten är väl inte på topp, men med vaniljyoghurt och äggula på maten slinker det ner. Lite bortskämd kan man väl få bli när man ska bli mamma :O)

Tisdag 24/1 2006 Dag 51

  Nya klinkerplattor inköpta till valprummet, husse jobbar på för fullt för att hinna få klart golvvärmen innan valparna ska flytta ner, tur att man har en bättre hälft... Det är även tur att han har ledighetsvecka, för hundgården har snöat inne:O)

Måndag 23/1 2006 Dag 50

  Under helgen har vi pulsat i snö, hur mycket det kommit kan ni se här. Vi har också under helgen haft besök av trevliga valpköpare. Magen växer och växer, undrar just hur många det är....

Lördag 21/1 2006 2 veckor kvar...

  Man kan nu, om man lägger handen försiktigt på Indras mage, känna att det finns liv där inne, MYSIGT!!!

Torsdag 19/1 2006 2 veckor kvar...

  Nu finns en viss hunger hos damen med valpar i magen.....              Valplådan är nu på plats i sovrummet och både Indra och Ebba har kollat in den...

 

Torsdag 12/1 2006 3 veckor kvar...

  Magen växer och det syns tydligt att där är valpar. Ingen slank dam längre....

Indra börjar bli lite segare när vi är ute och går mest och funderar i närheten av matte:o) Ebba har lite svårt att acceptera att "mamma" är lite tråkig..... Valpköpare hör av sig både via mail och telefon, kul att knyta nya kontakter.

 

Lördag 7/1 2006 4 veckor kvar...

  Idag har vi haft besök av eventuella valpköpare. Mail och telefonsamtal börjar droppa in, spännande att knyta massor med nya kontakter. Indra och Ebba tycker det är jättekul när det kommer människor och hälsar på för då kan man bli kliad, läääänge.....

 

Fredag 6/1 2006 4 veckor kvar...

  Magen växer och matlusten är tillbaka något så där. Att det blir valpar är jag säker på nu :O)) Kul!

Kullen har fortfarande inte kommit ut på valpförmedlingslistan, men de är anmäld i alla fall. Såg att det kommit ett röntgenresultat på Linus förra kull och det såg bra ut....Vi får väl när det kommer fler.

Ebba tycker nog att "mamma" är jättetråkig, lite inbunden och inte vill hon leka heller... vi får ta och hälsa på Bosse nån dag istället, tur att det finns andra kompisar.

 

Söndag 1/1 2006 35 dagar kvar...

  Nu börjar vi nedräkningen, är ganska säker på att det är valpar på gång.

Nyårsafton flöt på lugnt, skönt att man inte har skotträdda hundar, det mullrade och small mest hela kvällen runt om oss, ändå bor vi i skogen :O(  En decimeter nysnö föll under kvällen/natten, mysigt, men pulsigt när man ska  ut och gå.

 

Fredag 30/12 2005

  Nu har vintern kommit till Värmskog, några decimeter snö har fallit och det är jättekul att busa i snön.......

Om parningen har tagit sig så har det nu gått 4 veckor sen vi parade första gången, och det är fem veckor kvar till planerad nedkomst. Synliga tecken, jo förutom illamåendet som fortsatt håller i sig, så har tuttarna blivit aningen mer rosa. Hoppar nog över ultraljudet den här gången, det verkar vara valpar där. Anmälan till valpförmedlingen är på väg.

 

Söndag 25/12 2005

  Julafton över och en skön juldagspromenad i skogen är avverkad, några nya bilder med julklappskameran finns i galleriet :O) Den ena går det att fånga på bild, men den lilla ganstern, där är det 220 hela tiden som gäller........

Dräktighet då?, ja inga synliga tecken ännu, men Indra mår lite illa och äter dåligt, så hoppet finns fortfarande, får se om vi beställer en tid för ultraljud.

Lördag 17/12 2005

  Nu stormar tiden mot jul, Inga tecken på dräktighet än, men vi hoppas ju på att det ska bli bebbar i Landsrönningen.

Igår hade matte en heldag på IKEA i Örebro, massor av ljus och en och annan julklapp blev resultatet plus en trasig bil, luftnippeln till kylaren gick sönder med tomt på vatten som följd, efter att ha tillbringat en timme på en mack i Karlskoga kom så husse och fixade till bilen och det gick att köra hem, med hjälp av en tändsticka och ett tuggumi.....

Fredag 9/12 2005

  Nu är det en vecka sen första parning, Indra lika "galen" som vanligt.... Löpet är slut i alla fall.

Söndag 4/12 2005, Löp dag 11

  Även idag tog vi oss en tur till Brunskog och hälsade på Linus, lika lyckat resultat idag! Nu är det bara att vänta och se om det tar sig.

Fredag 2/12 2005, Löp dag 9

  Nu har vi varit och "hälsat" på hos Linus. Det var ingen pardon, efter ca 10 minuters bekantande så fick de till en hängning på egen hand. Kanske något tidigt i löpet, men vi åker dit på söndag också. Vilken otroligt vacker och trevlig hane! Tack Tomas & Veronica för att ni låter mig använda honom!!

Tisdag 28/11 2005, Löp dag 6

  Nu har vi bestämt oss, vi provar att para nu, dag 11 var "rätt" dag sist och det borde bli i början på nästa vecka. Spännande!!

Söndag 27/11 2005, Löp dag 4

  Utställning SSRK Värmland, Indra var anmäld sen länge och jag hade ju inte räknat med att åka med en löptik, men så blev fallet i alla fall.

Efter en något förvirrad start och oförberedd matte så gick det ändå rätt hyfsat, Indra blev placerad som 3:e bästa öppenklasstik en plac från CK, vilket var roligt! Linus den planerade fadern var också på samma utställning och han blev placerad som 2: bästa öppenklass hane med CK!

Onsdag 23/11 2005, Löp dag 1

  Nu var det då äntligen dags för det väntade löpet, Indra har inte löpt sen i början av januari, ja hon är lika oberäknelig som sin mamma :o)

Frågan är nu ska vi para eller ska vi vänta ytterligare 11 månader?? Frågetecknen är många, man ska kunna vara ledig och hemma med valparna, det ska inte vara för kallt ute, vill köparna som hört av sig ha valp tidigare än vad jag sagt? Ja vi får väl i alla fall kontakta Thomas och Veronica och kolla om det är ok, ifall vi bestämmer oss för att slå till.....

 

Sidorna skapade med Microsoft Frontpage.