C-kullen dagbok

 

Fredag 7/4

Nu har det gått en hel vecka sen de första valpisarna flyttade, löpande rapporter inkommer från er alla och det tackar jag för. Det verkar fungera väldigt bra, bortsett från det tråkiga kliandet då.

Busiga är de och det är ett positivt tecken det tyder på att de känner sig trygga och är precis som valpar ska vara. Har lagt ut några ny bilder på Spike som jag fick under veckan.

Lite om Mjällkvalster:

Mjällkvalster (Sheyletiella) är relativt vanligt och drabbar främst unga hundar. Tre varianter förekommer, hundens (S. yasguri), kattens (S. blakei) och kaninens (S. parasitovorax), och i sällsynta fall kan mjällkvalster överföras mellan djurslagen. Vanligast är dock att varianterna håller sig inom den aktuella djurarten.

Utvecklingen från ägg via larv och nymf till vuxen tar cirka 2-3 veckor, varför de flesta behandlingar bör pågå minst så lång tid och det är först därefter man kan betrakta djuret som smittfritt i de flesta fall. Viss risk för återinfektion finns dock, eftersom kvalstren under gynnsamma betingelser kan överleva relativt lång tid utanför värddjuret.

 

Tisdag 4/4

Har varit in till veterinären med valpisarna och Indra, det fanns mjällkvalster där och det är nog de som kliar på alla bebbarna. Har ringt runt till alla valpköparna och bett dem använda Frontline, vilket jag också haft på på alla mina egna djur en valp. två vuxna hundar och tre katter PHU!

Läs mer om Frontline här...

Måndag 3/4

Valparna kliar sig fortfarande, de två jag har kvar här hemma kliar sig också, men inte onormalt mycket. Jag har i alla fall fått en tid i morgon hos veterinären så de får kolla dem... Ringer er valpköpare sen och talar om vad de sa. Jag tror att en kombination av miljöombyte, utevistelse, schamponering och tatuering gör sitt, de har ju mestadels vistats inomhus i mitt "varma" hus och luften kan ju bli lite torr....

Nu har vi alla fall badad och klippt klor igen, Céleste är klar för att bli hämtad i morgon av Nils och Stine fick en duvning ändå :O) Bilder på badbrudarna finns på resp valps sida.

Det är så roligt att det börjar ramla in bilder från de nya hemmen, men snälla... jag sitter uppkopplad med modem, gör bilderna  små innan ni skickar dem, annars får jag sitta hela natten :O)

Det kommer nog att bli glesare skrivet i dagboken framöver, jag har ju inte så många valpar att skriva om längre. Stine kommer ni att kunna följa på hennes egen sida även Céleste som ska kallas Lizzie kommer att ha sin egen sida.

 Söndag 2/4

Morgonen har förflutit lugnt, vi har gått runt i morgonrock till fram på dagen, varit ute och kissat och bajsat med de två som är kvar.

Rapporter från alla valpköparna har inkommit och det verkar fungera väldigt bra, nån vill inte äta, nån är lös i magen och de kliar sig allihop, mne de har alla funnit sig till rätta och har sovit gott i nya hemmen.

Här hemma är det nog Ebba som tycker det är skönast att ha "blivit av" med pirayorna, nu har hon intagit köksgolvet och det är lättare att fjärma sig från två än tio :O)

Lördag 1/4

Är allt ett enda stort aprilskämt? Nej, men det är i alla fall bara två tjejer kvar i bingen här. Mycket lugnt i pirayanästet kan jag lova. Sista tiken, som ska till Töcksfors som fodertik, åker först på tisdag, så Stine får sällskap i några dagar till.

Cocktail, Crossroads, Consuelo och Chaplin har lämnat oss för att flytta till sina nya familjer idag, bilder finns på resp valps sida...

Nu har vi fått oss ett lagat mål mat och ett glas rött, ja inte Ola då som jobbar i natt, och jag känner mig välförtjänt av det.

Det är med sorgblandad glädje vi överlämnar dem i er vård, sorg för att det blir tomt här utan bebbarna och glädje för att vi är övertygade om att ni tar väl hand om dem, och att ni alla 8 känns helt "rätt".

Lycka till med era nya familjemedlemar!!

Fredag 31/3

Första leveransdagen, 4 valpar har idag lämnat oss, Casanova, Challenger, Casper och Cleopatra har flyttat till sina nya familjer. Bilder finns på resp valps sida.

Lite sorgligt är det men jag vet att ni tar hand om mina bebisar :O)

Kväll: Nu har vi badat och klippt klorna på Cocktail, Crossroads, Consuelo och Chaplin. Bild på badpojkarna finns på resp valps sida.

Rapporter från de som hämtat idag har börjat inkomma, det funkar bra, de verkar klia sig en del, men det får vi hoppas att det bara är tatueringen och att de blivit badade som utlöser klådan...

Torsdag 30/3

Nu har vi badat och klippt klorna på Challenger, Casanova, Cleopatra och Casper som blir hämtade till sina nya hem i morgon, det känns lite vemodigt kan jag säga, de är ju små.... Bilder efter badet finns på resp valps sida.

Kul att få höra vad ni valpköpare tycker om era nya "gröna" familjemedlemmar.

Onsdag 29/3

Ännu en dag i Pirayanästet :O) Det är tur att vi inte får oplanerade besök i konfettiköket, om ni bara kunde ana hur några dagstidningar kan se ut efter att tio gangstervalpar satt tänderna i dem, att de dessutom kissat på en del av dem först gör inte saken bättre :O)

De är ena riktiga godingar i alla fall och det kommer att kännas att lämna ifrån sig de här.

Tiden har gått så fort och jag har inte "tröttnat" på dem....

Måndag 27/3

Nu är alla valparna besiktade, allihopa fick ua på alla punkter, alla hanarna hade två stenar på plats! De har också blivit ID märkta och fått sin första spruta. Nu skuttar de runt med tejpstrutar på öronen och ser allmänt roliga ut!

Jag och Ann-Marie som följde med till Solstadens Smådjursklinik, hade laddad upp med hörselproppar för att ha i bilen, de brukar föra ett väldigt liv, men de var knäpp tysta hela vägen både dit och hem. Någon hade kräkts i bilen, så ha papper med er när ni kommer och hämtar :O)

Tusen Tack, Ann-Marie för hjälpen, och tusen tack till Solstaden för trevlig service och vänligt bemötande!

Söndag 26/3

Idag har vi haft besök av Nils som ska ha lilla Céleste som fodertik, vi behåller alltså två av tikarna själva. Nils har en hane från Mandoras kennel, där Lydia, valparnas mormor kommer ifrån, Céleste får således en storebror som kallas Verner.

Lördag 25/3

Nu har Maria varit här och vi har gjort valptestet, Tusen tack Maria för hjälpen!

Det är en försiktigare skara än den förra kullen, de behöver mycket lek och peppning och har ett stort behov av att komma ut och träffa människor.

Följande fördelning av valparna föreslår vi:

Casanova - Rebecca & Andreas

Consuelo - Sanna, Christina, Jan-Åke och Erik

Chaplin - Ann-Louise & Per

Challenger - Anders & Helena

Cocktail - Perra & Irené

Casper - Anna-Karin & Jonna

Crossroads - Lena, Ronny & Simon

Céleste - Fodertik hos Nils

Cleopatra - Madde & Stefan

Christine - Stannar här hos oss.

Hoppas ni allihop är nöjda, det är inga förändringar mot hur ni önskat själva...

Torsdag 23/3

Dagarna går fort, igår var Anna-Karin och Jonna här och kikade lite, de ska ha en hane. Idag passade vi på att ta 7 veckorsbilder på valparna, en dag för tidigt visserligen... Men Thomas och Veronica kom en sväng och då tittade vi igenom alla valparna och passade på att fota samtidigt.

Det lilla valptestet som vi nu har kvar, gör vi på lördag, men om inget konstigt visar sig vid det, så blir fördelningen ungefär som ni önskat... Nyfiken på hur?? Ring så berättar jag!

På söndag kommer troligtvis den sista valpköparen, och dit ska det gå en fodertik. Kul det blir alltså två som jag spar.

Måndag 20/3

Nu har mina uppfödarkollegor varit här och vi har klämt och tittat på valparnas extriör. Det ar ungefär som jag tänkt mig. Nu återstår bara valptestet på torsdag, sen bestämmer vi vart varje valp ska flytta. Tack för hjälpen och besöket, Maria (Reducks), Fia (Atlantpix), Ulla (Livsglädjens) och Anneli (Wynntorps).

Söndag 19/3

Apporteringstestet genomfört idag, alla valparna utom en, bet lite eller tog upp och bar den spännande pippin, bilder finns här.

Lena, Ronny, Simon och Christian har varit här idag och gosat lite med bebisarna, till dem ska det flytta en grabb.

Lördag 18/3

Visst är det härligt att bli väckt av en skock hungriga valpar tidigt tidigt..., nu hörs de ända upp till sovrummet, men vem behöver sova??

Hade i alla fall ett trevligt besök av Anders och Helena idag som ska ha en hane.

Fredag 17/3

Nu har våren kommit, lagom till valparnas 6-veckorsdag. Vi har varit ute på altanen och lekt både idag och igår, det var jätteskoj. Bilder finns här.

Ann, Leif och Mats från jobbet var här och åt lunch idag, det var skojigt.

På eftermiddagen kom våran morbror Shantis familj, Lotta, Kirre och Emma, de gillade oss också, speciellt Emma som skrattade när vi pussade henne....

Vi har blivit 6-veckorsfotograferade också, den här gången var Karolina fotograf, es resp valps sida.

Tisdag 14/3

Fanns ingen ohyra i pälsen på indra, skönt, troligtvis är det nåt med hormonerna som spökar. De ska blanda ett mjukgörande schampo åt mig på solstaden. Ann-Louise och Per, som har tingat en hane,  var och kikade på valparna under kvällen och var så snälla och tog med sig provet in till Solstadens smådjursklinik, TACK!!

Måndag 13/3

Idag har husse varit hemma med valparna under dagen. På kvällen hade vi ytterligare ett trevligt

besök, Irené, Perra, Mikaela och Cassandra har varit här och kikat de har tingat en hane.

Indra här några röda utslag på huden får ringa vet imorgon och se om de kan kika på henne, vi får hålla tummarna för att det inte är nån ohyra, valparna och Ebba har inget synligt i alla fall...

Söndag 12/3

Idag har det hänt mycket, vi har varit ute för första gången och gått i den kalla snön, det var jättekul! Bilder på varje valps möte med snön finns här

Trevligt besök av Madde och Stefan med familj har vi också haft, till dem ska det flytta en av oss tjejer.

Våran "farmor & farfar" Veronica och Thomas, det är vår pappa Linus, matte och husse, har också varit här och klämt lite på oss. De tyckte att vi var jättesöta, inte så konstigt för det är vi :O)

Lördag 11/3

Två trevliga besök under dagen, Rebecca och Andreas var här på förmiddagen och på eftermiddagen var Sanna, Erik, Christina och Jan-Åke här, bägge familjerna ska ha en varsin hane.

Oscar hjälpte till och fotograferade valparna stående, så nu finns det bilder på resp valps sida, jag har också vänt på ordningen på bilderna så att ni kan se de nya bilderna överst på sidorna.

Fredag 10/3

Efter att ha jobbat halva dagen så var det full rulle  när man återtog hemmet. Alla valparna blev avmaskade för andra gången och fotograferade. Bullbak sattes igång av barna under tiden och ett visst kladd blev det, men bullarna blev ok. När vi utfodrat barn och valpar samt umgåtts, och torkat golv så fanns varken tid eller ork att lägga ut de nya bilderna...:O(

Nu finns de i alla fall på plats! Inga ståbilder publicerade den här gången, de tar vi nästa vecka.

Onsdag 8/3 Internationella kvinnodagen

Nu har alla modigt och vågat, tagit sig ut på köksgolvet på egen hand. Även frukostmålet har serverats på denna konstiga plats, men man kunde äta här också....

Valplådan är helt bortplockad och valprummet utnyttjas fullt ut.

Himlen är grå och lätt snö faller igen, vi vill ha vår nu!!

Tisdag 7/3

Nu har nästan allihop vågat sig ut på köksgolvet, några fegisar finns fortfarande, men de är nyfikna.

tröskeln är nästan 10 cm hög, så man får ta ett ordentligt kliv ner när man ska ut i köket. Bilder från eskapaderna på köksgolvet finns här...

Annars kan man ju lugnt säga att sämre väder att vara ledig i kan man knappast ha, strålande varm sol och minusgrader, Härligt!!

Måndag 6/3

Idag har vi fått komma ut på köksgolvet, oj vilket halkigt golv och ett jättesteg ner från valprumsgolvet som är lite högre än köksgolvet....

När man väl vågade var det helt okey, men en del stannade kvar i det trygga valprummet.

Chaplin var den som var modigast, han kollade in hela köket på egen hand :O)

Söndag 5/3

Hela helgen har gått i valpköpartecken, två besök under lördagen och ett under söndagen, det är roligt att knyta många nya kontakter. Samtliga blev förvånade över att de var så små, de ser tydligen större ut på nätet :O)

Valparna äter nu ordentliga portioner mat med gulpande aptit, och de blir kladdiga både här och där, det är mat på dem när de ser blöta ut på bilderna...

Man kan nu se att de är lite olika i anletsdragen några är grövre och några är mer nätte i sitt utryck.

Både "Ebba och Indratyp" Får nog be Veronica och Thomas om en bild på Linus som valp så att man kan jämföra även med honom. Annars är de väldigt jämna till humör och sätt än så länge, inga utmärkande individer ännu.

Fredag 3/3

Redan 4 veckor gamla, tiden springer iväg. Vi har tagit nya bilder på valparna idag, både huvudbilder och bilder på dem "uppställda" visserligen så var det lite svårt att få dem att stå fint så det är ett varierande resultat :O)

Alla valparna har fått klorna klippta igen och fått sina märken påbättrade. De har också lämnat lådan och bor nu i hela valrummet...

Onsdag 1/3

Idag har valparna flyttat ner till valprummet, förhoppningsvis får matte sova hela natten!

Bild från nya rummet finns här. Två inställda valpköparbesök under tisdag och onsdag på grund av snöovädret, väldigt tråkigt, men vi har bokat nya tider. Peo & Irene bor i Värmskog så de tog sig hit i alla fall och kikade på valpisarna, till dem ska en liten gosse flytta.

Tisdag 28/2

Ännu en helg till ända, och veckan har startat med ytterligare 3 dm nysnö, jag tycker faktiskt att det räcker med snö nu....Inget går att göra, träna är hopplöst förutom på plogad väg.

Tur att valparna är så små så de inte behöver gå ut än, de skulle ju försvinna i snön...

Nu smakar de på valpfoder, leker med varann och bajsar riktigt mycke...

Valprummet nästan klart förhoppningsvis blir det flytt i morrn, men det vet man aldrig...

Lördag 25/2

Nu kan de vifta på svansen och har börjat "leka" med varann. Fortsatt prova riktig mat, och det är ju så gott....Tycker Indra också. Panelen nästan på plats i valprummet, blir nog klart på måndag, det är ju hockey i morrn....

Fredag 24/2

Nu finns det nya enskilda bilder på alla valparna, de är ju 3 veckor gamla idag. De har fått smaka valpfoder för första gången idag, och gissa om det var smaskigt! Alla sög glatt i sig klutten från min hand och sen tvättade de varandra, för lite spill blev det :O) Vägt dem har vi också gjort och de två lite mindre är nu nästa ikapp, de väger nu mellan 1150 och 1700 gram, allihop ökar fint i vikt.

Golvvärmen i valprummet är nu påsatt och panelen målas nu andra gången, den kommer kanske upp under morgondagen, sen ska mattan läggas på. Flytten ur sovrummet är nu nära.

Torsdag 23/2

I dag har vi avmaskat alla de små knubbisarna. Valpfoder är också inköpt, de ska få göra bekantskap med riktig mat nu. Indra har i alla fall fixat att ge dem alla di, utan att någon blivit utan, trots att de är tio och tuttarna endast är nio till antalet :O) Valprummet börjar bli klart, det blev mer än nytt golv, både innertak, lister och väggar är uppfräschade. Värmen i golvet skall sättas på under helgen, sen får vi hoppas att de stannar i lådan fram tills dess... Stamtavlorna har kommit, vilket alltid är lika roligt. Visselpipor skall inköpas också. Snuttefiltar kanske vore bra att ha till dem också, detta är inget vi skickat med våra valpar tidigare, men det kan nog vara en bra grej.

Torsdag morgon 23/2

Har bara blivit väckt en gång i natt, skönt, de sover också längre på morronen nu...

Hade ytterligare ett trevligt besök igår kväll, och det var de första som fick träffa valparna :O)

Bebbarna kan nu både gå och nästa springa utan att vingla så mycket, de blir riktigt arga när de inte kommer tillräckligt fort fram till maten. Trångt i "mjölkbaren" börjar det bli, och Indra sitter mer ofta nu när hon ger dem di. Bilder finns i valpgalleriet, sida 2.

3-veckorsbilder kommer att tas under morgondagen, så håll utkik efter uppdateringar!

Onsdag 22/2

Nu är fem valpar helt tingade:

Madde & Stefan ska ha en tik

Anna-Karin & Jonna ska ha en tik

Rebecca & Andreas ska ha en hane

Lena & Ronny ska ha en hane

Iréne & Peo ska ha en hane

Ytterligare två besök väntas denna vecka. Fler har ringt och besök bokas in för fullt.

En tik stannar som tidigare nämnts här på Landsrönningen.

Två hanar finns således kvar otingade.

Tisdag 21/2

Nu har vi varit en blixtvisit till veterinären med Indra, som verkar ha ont i halsen, lite röd var hon men det verkade inte vara något allvarligt och det var ingen fara för valparna, en halsodling togs dock och svar på denna får vi om ca en vecka, är det något så blir det penicillin.

Tisdag 21/2 tidig morron... *ZZZ*

Sömn....saknas.... Det verkar som om Indra går och väcker valparna på natten för att sen väcka mig och vilja gå ut och kissa, det är sen ett himla liv när vi kommer in igen, då är de jättehungriga eller vad de är, tuttsjuka kanske :O) Undrar när de ska sluta med nattmålet, blir nog per automatik när de flyttar ner till valprummet, gissa om det kommer att kännas skönt att få återta sitt sovrum...

Det är inte helt enkelt att jobba och vara allert under dagtid, när man inte får sova hela natten..

De är ju Goa fast de väcker mitt under nattens goaste sömn... *gäspar*

Måndag 20/2

Indra är lite "snarkig" i näsan, speciellt på morronen, hon kanske är allergisk mot valparna ;O), nej då, vi ska åka till vet i morgon och kolla vad det kan vara, hon är piggelin för övrigt, äter som en häst och matar valparna så de är som stoppade korvar när de smaskat i sig :O) När de är nyätna kan de varken sitta eller gå, då är de lagom dästa!

Vi har också kommit överrens om att behålla en tikvalp här på Landsrönningen, vilken av de tre det blir det återstår att se. Det ska i alla fall bli väldigt roligt att få ha något kvar efter den här kombinationen, vi har ju blandat lite klassisk med mer modernt, vilket är spännande. Det blir således ingen Springer i år, det får vänta, vi har ju lille Bosse!

Valparna har nu fått sina registreringsnummer och finns på skk:s hunddata.

Söndag 19/2

Idag har våran pappa Linus, matte och husse varit här och kikat på oss, de tyckte vi var lika söta som vår egen matte tycker! Nu kan vi både sitta, stå och pussas, se bilder i vårt fotogalleri.

Fredag 17/2

Fotat alla valparna en och en, de är ju 2 veckor gamla idag! Alla över kilot utom två, men de ökar fint efter sina kurvor.

Onsdag 15/2

Har klippt180 pytteklor idag igen, lite lättare nu när de är lite större... Valpköparkontakterna är många och trevliga. Nya enskilda bilder kommer att knäppas på fredag då de är två veckor!

Tisdag 14/2 Alla Hjärtans Dag!

Alla hjärtan klappar lite extra här på Landsrönningen, efter att ha försovit oss i morse, med en resa i all hast till Arvika på morron så blev dagen lite konstig. Förmiddagen var gnällig i valplådan och Indra var orolig, troligtvis för att Matte kanske åker igen.... Fick i alla fall städat, vilket var skönt, huset har en tendens att snabbt förfalla, det är inte lika stimulerande att plocka undan som att sitta vid valplådan att titta :O)

Fick också höra att jag tydligen sålt en valp till en som bara ringt :O( Jag säljer inga valpar utan att ha träffat och "godkänt" valpköparna!! Vad som gäller för att bli godkänd, se valpsidan!!

Maria och Peter har varit här och tittat ikväll, jag tror att valparna blev godkända :O) Tack! för tulpanerna!

Måndag 13/2

Idag har ögonen spruckit upp på de små, bilder finns i valparnas fotogalleri nu börjar de bli så där otroligt fulsöta :O)

Själv har jag jobbat hela dagen och husse har varit hemma och vaktat hundar, tur att man har dem ibland!

Söndag 12/2

Idag kan man se att ögonen börjar öppna sig, det är små små springor i ögonvrån på de små... Kul, kanske kommer bild i morgon med någons ögon mer öppna. Indra har idag gått med på en längre promenad, skönt trots att det var kallt. Solen skiner i alla fall och det är skönt ute!

Lördag 11/2

Ännu en dag i lugnets tecken, de växer, sover och äter, börjar så smått sätta benen under sig, vingligt....

Blir väldigt arga när de hamnar på fel köl eller inte kommer fram till mammas tuttar tillräckligt fort!

Fredag 10/2

Valparna en vecka idag, de låter som en skock fiskmåsar  på natten när de inte kommer åt maten tillräckligt fort. Idag har vi tagit nya bilder, en del är lite suddiga, men att få 10 bra, av ca 160 knäppta bilder, på sprattlande valpar som inte alls vill bli fotograferade är inte det enklaste, ni får hålla till godo med dessa. Vägt dem har vi gjort också, de flesta har födubblat vikten nu på en vecka, men två är fortsatt lite mindre, men de ökar fint de också.

Torsdag 9/2

Nu är de 6 dagar. Idag har jag lämnat dem en stund och varit nere på jobbet, tur i oturen att Matilda var hemma och var sjuk så hon kunde hålla ett äga på och serva Indra.... Under eftermiddagen har vi klippt 180 st yttepytte klor :O) vassa som nålar var de, jag skulle inte vilja ha dem trampandes på mina tuttar :O) Och inte Indra heller! Tre valpar tingade. ytterligare besök väntas om nån vecka.

Torsdag morgon 9/2

Inatt har Indra varit lite orolig, vi har varit ute 4 gånger, phu... Till slut bajsade hon, sen gick det bra att sova gott hos valpisarna. Hungrig som en varg är hon också, kollar runt i köket varje gång hon kommer ner för att se om någon mat serverats...

Onsdag 8/2

Lugnt och stilla i lådan, hungriga och sömniga små varelser det här.... Indra har en otrolig matlust, det gäller att hitta rätt i mängd så att det varken blir för lite eller för mycket. Tunn som en skata är hon, bara magen försvann så blev det inte mycket hund kvar, synd att inte matte hade lika lätt att bli av med magen efter barnen :O) Alla trampdynor och nosar har nu blivit svarta.

Tisdag 7/2

Ännu en lugn dag, har idag vägt allihop och de ökar fint i vikt, de flesta har dragit iväg ordentligt, två små eftersläntare är det dock, men alla kan inte vara störst! Nya bilder på var och en finns också på resp valps sida.  Nu kan man tydligt se att de har lite olika nyanser på pälsfärgen också, det är lite roligt då våra tidigare kullar varit helt kritvita som valpar, bild finns på första sidan.

Måndag 6/2

Idag har allt varit lugnt, valparna börjar bli mer och mer högljudda när Indra kryper ner till dem, nu går det snabbt fram till tuttarna. Alla valparna växer och är jämna, några har lite mer färg vilket är roligt. Valpköpare ringer, vilket också är jätteroligt! Många gratulationer har vi också fått i gästboken och via mail, TUSEN TACK ALLIHOP!!

Söndag 5/2

Ännu en lugn natt, Indra velat kissa och Gräva!! två gånger har vi varit ute under natten. Valparna är lugna men pigga, sover gott som valpar ska och blir till ett ettrig myller när mamma kryper ner till dem. Matlusten börjar komma tillbaka hos Indra, men visst vet hon att om hon rynkar på näsan lite så lägger matte i nåt gott.......lite bortskämd kan man väl få bli när man är nyförlöst, det blev jag i alla fall :O)

Valparna har också fått sina officiella namn, filmtitlar på bokstaven C, valpköparna väljer givetvis själva sen vad de ska kallas. Vägde allihop i går kväll och de har ökat lite allihop. De är väldigt jämna och det är ingen som sticker ut eller verkar annorlunda.

Enskilda bilder togs också under gårdagen, Oscar hjälpte till och fotograferade.

Ebba är inte välkommen att ens titta på "sin" mamma, och går omkring som ett torrt skinn och tycker det är jättejobbigt. Indra har ju aldrig sagt ifrån till henne förut så hon förstår nog inte vad som händer :O(

Ett litet enkelt födelsedagskalas för Matilda 16 år avlöpte också här på Landsrönningen utan problem, lite kluven blev då den lilla mamman, "ska ni ha kalas utan mig"??

Lördag 4/2.

Natten har förflutit lugnt, lite pip från lådan när Indra valde att gå ut och kissa. Hon är en fantastisk valpmamma. 9 tuttar men alla verkar få sin del.....

Matte däremot känner sig fortfarande som ett överkört päron, träningsvärk i hela kroppen, huvudvärk och trött. Man kan ju inte träna i förväg precis för att få valpar....

Vi ska enskilda bilder idag och försöka få ut på sidan, får se om vi även väljer namn.....

Fredag 3/2.

10 välskapta och jämna valpar är födda hos oss idag 7 hanar och 3 tikar, Indra väckte matte kl 03.30 i natt och ville ha "sällskap", kl 6.10 föddes sen den första valpen, och alla tio hade sett dagen ljus vid 11.00 på förmiddagen. Valparna vägde mellan 400-430 gram. De är ganska ljusa men det är svårt att säga vilken nyans de får. En bild har vi hunnit få ut på hemsidan än så länge. Varje valp ska få sin egen sida, de kommer....

 

Sidorna skapade med Microsoft Frontpage