B-kullens dagbok 2004

Tillbaka till B-kull

 

18 September
  Har fått "rapporter" från de flesta valpköparna och det fungerar jättebra, nästan helt rumsrema är de. Avmaskade har de blivit och allihop har fått sin 12 veckorsspruta.

Allihop verkar vara följsamma och trygga!

27 Augusti 
  Löpande rapporter kommer från valpköparna och det verkar fungera väldigt bra med dem alla. Någon blir åksjuk och nån vill inte äta, annars verkar de trygga och har haft lätt att finna sig till rätta.

Lycka till önskar vi alla våra "nya" valpköpare!

25 Augusti 
  De två sista valparna har åkt idag, Blue Velvet "Dina" Och Blixt Gordon "Leo". Nu är det bara lilla Ebba kvar.
22 Augusti 
  Blyge Anton "Gums" har också lämnat oss idag.
20 Augusti, 9 veckor  
  Veterinärbesiktning av de fyra valpar som åker under helgen och veckan som kommer, Ebba fick vara ensam hemma med husse, "mysigt". Lilla "Blaizy" Basic Instinct har flyttat.
18 Augusti  
  Idag har Biggles "Rocky" lämnat gänget för aitt nya hem hos Thomas i Nusnäs i Dalarna. Endast fem gangsters kvar.........
16 Augusti  
  6 valpar kvar som kommer att levereras under veckan och helgen som kommer. De tycker att det är mycket roligare att vara ute på hela gården än i valphagen och nu när det bara är sex kvar är det lättare att ha dem ute tillsammans allihop:o)
14 Augusti, 8 veckor
  Har levererat ytterligare tre valpar, Byggare Bob "Zingo" till Bryngelserud, Bagdad Café "Tea" till Örebro och Billy The Kid "Billy" till Molkom. Jobbigare än man kan tro. Men jag vet ju att ni tar hand om mina godingar!

Bara 6 godingar kvar i valphagen som åker under veckan och helgen som kommer.

13 Augusti, 8 veckor
  Besiktning och ID märkning på Solstadens smådjursklinik, alla valpar godkända. Lilla Blå Himmel fick också sluta sina dagar, om detta kan ni läsa på hennes egen minnessida. Har levererat första valpen till Berit, Anders & Christian som bor här i Värmskog, Blonda Venus "Lady".
8 Augusti, 7 veckor
  Nu har det gått en hel vecka till, snart är det slut på den härliga valptiden. Vi har nu gjort några enkla små tester på våra valpar, testet med kråkan gick jättebra, ni kan se bilder på respektive valps sida, 8 av 10 valpar tog upp och bar! Vi har också bestämt vilken valp respektive valpköpare ska få........

Den som blir kvar här på Landsrönningen är Betty Blue, som vi skall kalla för Ebba!

30 Juli, 6 veckor
  Vi har tagit nya bilder på alla valparna, klippt 11 x 18 små klor och avmaskat för tredje gången. Alla valparna är nu tingade och en stannar kvar här på Landsrönningen.
27 Juli, 39 dagar
  Idag har mina uppfödarkollegor i Värmland/Dalsland varit här och tittat på valparna, vi gjorde tillsammans en extriörbedömning på dem. Inga konstigheter, det var ungefär som jag trodde.
25 Juli, 37 dagar
  Helgen har varit ovanligt lugn, valpköpare ur förra kullen har varit här och kikat. Ola och barnen har varit borta hela helgen med husvagnen så jag (Lotta) har haft hundar och valpar alldeles för mig själv. Har njutit i fulla drag. Imorgon ska jag börja jobba igen efter 5 veckors ledighet, hat två veckor semester till runt leveranshelgen. Fortfarande osäker på om lilla Blå Himmel hör som hon ska. De har varit utanför valphagen en och en, jättekul att bus med sin mamma, Indra är väldigt duktig, leker milt och tillrättavisar, precis som hon ska.
22 Juli, 34 dagar
  Idag har lilla Blå Himmel varit på Solstadens smådjursklinik för koll av navelbråck. Bråcket går att laga, och det såg väldigt fint ut. Nu återstå att se så att det inte finns några ytterligare defekter på den lilla, vi avvaktar besiktningen. Hon kommer inte att tingas bort förens vi klart vet att allt står rätt till, så en valp verkar bli kvar ett tag på Landsrönningen i alla fall.
20 Juli, 32 dagar
  Nu är nya stora valphagen klar, se bilder i galleriet. Alla valparna växer så det knakar.
17 Juli, 4 veckor
  Idag har valparna varit ute för första gången och det var jättekul. se bilder i galleriet. Vi har också fotat dem stående, med varierande resultat...... Vissa ville absolut inte stå :0) 
7 Juli, 19 dagar
  Nu har valparna börjat visa att de hör ljud och ser oss när vi kikar ner på dem. Stora bajsdagen idag, gett dem lite docidus m A-Fil., mumma! Klart för flytt till valprummet, ska bli skönt att få sova hela natten utan en skock måsungar bredvid sängen..... 
2 Juli, 2 veckor
  Idag har vi fotat alla valparna igen, nya bilder finns på respektive valps sida! Inga dåliga magar efter avmaskningen. Valparna börjar bli glupskare och glupskare, det riktigt kluckar när de äter.........
1 Juli, dag 13
  Idag har alla valparna blivit avmaskade för första gången, de sög i sig det utan problem. Indra fick också en dos. Nu får vi se om det blir några dåliga magar efter avmaskningen.
30 Juni, dag 12
  Alla valparna mår bra och alla har öppnat ögonen utom lilla blå himmel men det är på gång. De låter mer och tar sig snabbt fram till Indras spenar när hon kliver ner i lådan. Matte får inte sova hela natten, valparna äter ganska högljutt om man säger så.......... Snart ska de flytta över till valprummet. Nya bilder finns i Galleriet.
27 Juni, dag 9
  Första valpen har öppnat ögonen, Billy the Kid var först ut.

25 Juni, 1 vecka, Midsommarafton
  Fotat alla valparna en och en och lagt in på respektive valps sida. Ökat ätbehov finns de blir lite arga när inte maten kommer omedelbart. Någon valp har upptäckt att benen kan sträckas ut även när man har dem under sig.
24 Juni, dag 6
  Klippt alla valparnas små pytteklor! PHU! Naveln jättefin på lilla Blå Himmel. Allihop ökar fint i vikt.
23 Juni, dag 5
  Allt lugnt i valplådan. Alla ökar fint i vikt och nu börjar det bli svårt att fatta att alla dessa 11 fått plats i Indras mage. Inte konstigt att hon inte fick ner nån mat de sista veckorna :0))  Indra väljer att lämna lådan kortare stunder nu, och idag är hon jättehungrig! Det är inte heller konstigt med tanke på att hon ska ge di till 11 knattar!
21 Juni, dag 3
  Idag har vi varit på utflykt till stora staden Karlstad, 11 valpar i en balja och en något förvirrad mamma vid sidan. Indras temp var lite väl hög i morse så vi tog en extra koll hos veterinären, allt var ok! Skönt! De tittade också på lilla Blå Himmels navel och det är ett bråck, troligtvis läker det av sig själv, annars kan man sluta det via kirugisk väg, hon blir i alla fall kvar hos oss tills vi vet hur det utvecklar sig.

Trampdynor och nosar börjar ta färg, vilket gör att valparna blir mycket sötare! Bilder är på väg!

20 Juni, dag 2
  Alla valparna mår bra, sover, äter och ökar i vikt. Lilla Blå Himmels navel ser inte så fin ut, lite infekterat. Håller rent med Jodopax. Har varit i kontakt med jourhavande vetrinär, ingen fara när hon är pigg och äter som de andra. Men man blir ju lite hönsmamma........
19 Juni, dag 1
  Både Indra och matte har nog sovit dåligt, valparna är många och piper lite hela tiden. Allihop verkar må bra och ser pigga ut.

Födelsevikt var mellan 370 - 440 gram.

 

 

Sidorna skapade med Microsoft Frontpage.