A-Kullen dagbok

13/10, Nu har vi haft valpträff här kan du läsa om och se bilder från den.

1/9 Nu finns lite nya bilder på Ashanti som vi fått från Lotta och Kirre.

24/8 Ja så har det gått några veckor sedan alla valparna levererades. Allihop verkar fungera bra och allihop har hört av sig och berättat hur det går. Nu börjar vi planera vår första valpträff som blir i mitten på oktober. Hoppas de flesta av er har möjlighet att delta. Vill ni veta hur det går med lilla Indra som är kvar här på Landsrönningen Titta in på hennes egna sida! Nu väntar vi med spänning på bilder från valköparna så vi kan få se de små liven, när det kommer bilder lovar jag att uppdatera respektive valps sida.

3/8 Nu har sex valpar flyttat och det är väldigt tyst och stilla här på Landsrönningen, ytterligare en hane flyttar i morgon och den sista åker nästa lördag, sen är det bara vi och lilla Indra kvar. Att lämna ifrån sig valparna var jobbigare än jag trodde och förmodligen det mest känsloladdade ögonblicket under tiden med valparna. Alla valparna har fungerat bra första dygnet och vi önskar samtliga valpköpare Lycka till med sina nya familjemedlemmar.

1/8 I morgon flyttar de fyra första valparna, det känns vemodigt, även om jag är övertygad om att de allihop kommer att bli mycket välkomnade och väl omhändertagna hos sina nya mattar och hussar. Det är inte bara att skiljas från sina bebisar.........

31/7 Valparna veterinärbesiktigade ua, ID märkta och vaccinerade mot Parvo. Allihop skötte sig bra i bilen och fick små söta strutar på öronen där de blivit tatuerade.

30/7 Efter en ganska hektiskt arbetsvecka så finns nu lite tid till uppdatering av sidan, på tiden kanske. Valparna har hunnit fylla sju veckor under veckan som gått och nya bilder finns på varje valps sida! Alla valpköparna har också fått just "sin" valp tingad även vart de ska flytta finns på varje valps sida. I mrogron bär det av för veterinärbesiktning, ID märkning och vaccinering.

18/7 Nu har vi genomfört små apporteringstester med valparna och det gick jättebra. Vill du se så stolta de är när de bär sin pippi, kolla in respektive valps sida.

16/7 Nu är alla valparna tingade, En hane ska till Karlstad, två till Arvika, en till Göteborg och en till Värsås. En tik skall till Stockholm, en till Stenungsund, en till Göteborg och en skall stanna här på Landsrönningen. Vilken valp som skall vart vet vi inte riktigt ännu, vi väljer tillsammans med våra valpköpare under sjunde veckan. Det är viktigt att varje familj får "rätt" valp utifrån förutsättningar och förväntningar, sen kan jag ju aldrig garantera att allt fungerar, men ambitionen att det ska bli så rätt som möjligt måsta jag ha!

13/7 Nu har Matilda och jag provat ta bilder på valparna stående igen, de blev något bättre än sist.......... Titta in på respektive valps sida!

12/7 Nu har alla valpköpare varit här och tittat och nu väntar vi bara på den sista familjens beslut. Allihop har svarat upp till våra förväntningar och det känns tryggt att känna att valparna kommer till bra hem! Valparna är idag 5 veckor gamla och nu börjar det bli liv i valprummet, de är väldigt sällskapssjuka och sociala och talar högljutt om när de vill ha mänskligt sällskap eller bara lite kärlek från sin mor :O) Har idag fotat dem igen, 5 veckorsbilder finns på respektive valps sida. Nyhet; ni kan också se dem växa längst ner på denna sida, men då är bilderna lite mindre.

7/7 Idag är valparna 1 månad gamla, Ute är jätteskönt att vara inomhus blir det olidligt varmt. Marit från Kennel Mandora´s (min uppfödare) har varit här och tittat, hon tyckte valparna hade mycket färg, bra benstomme och att kullen var jämn och fin. Varje valp har varit utanför valphagen och bekantat sig med moster Madicken och tant Klara, de tycker nog att valparna är lite små och äckliga :o) Matilda och jag har försökt fotografera varje valp stående, vilket inte var lätt :O) en del av dem ville inte stå alls, men skam den som ger sig, vi provar igen, så länge får ni hålla till godo med de något ojämna bilderna!

4/7 Idag har valparna fått komma ut i gräset för första gången, gissa om det var spännande. Bilder finns här bredvid. Vi har haft många trevliga valpköpare på besök och fler kommer, några valpar är definitivt tingade och det finns spekulanter till dem alla (och några till :o)) Alla valparna har också fattat hur man äter, ingen försöker längre suga i sig maten från kanten.

28/6 Valparna är nu tre veckor, har idag blivit avmaskade för andra gången. De har börjat smaka på riktig mat, gissa om det smakar gott!! Det börjar bli liv och rörelse på dem, de rusar fram till mig när jag pratar med dem vid lådan. Ännu ingen som tagit sig över den höga kanten. Så fort valprummet är färdigt ska de få flytta in där.

21/6 Valparna 14 dagar, alla har fått ögon och börjat resa sig upp på benen, Lydia lämnar dem ensamma i lådan längre och längre stunder, det blir nog lite påfrestande med NIO barn! Samtliga ökar fint i vikt och den största väger nu 1400 gram :o))

16/6 Valparna 9 dagar, på två av dem har det börjat bli en liten glipa till öga, Jättespännande.......         Har vägt dem igen, alla ökar fint i vikt och två hanvalpar är uppe i kilot. Det skiljer 300 gram mellan största och minsta.

15/6 Valparna nu 8 dagar, växer och börjar låta allt mer som en skock måsar. Trampdynor och nosar har intagit färgen svart.

12/6 Valparna är ny fem dygn, samtliga har ökat ytterligare mellan 150 och 200 gram, de är jämna och fina. Har klippt 18 x 9 små pytteklor...... Bilderna är på framkallning beräknar lägga ut dem nästa vecka, hav tålamod.

9/6 Valparna två dygn gamla, alla äter och blir ompysslade av den stolta modern, de har ökat i vikt mellan 100 - 150 gram.

7/6 valparna föds, Nio stycken pigga och kraftiga valpar mellan 350 - 420 gram. 5 hanar & 4 tikar.

 

Sidorna skapade med Microsoft Frontpage.